Nyheter 2016 9-12

Nyheter 2016 9-12

Förhoppningsvis kommer vinter/våren att tillbringas med att sköta om nästa kull Caroqare som beräknas födas i februari. Se mer under valpar.

*******

Gunnar gratulerar sin dotter Skonfeldts Nightwish ”Majken” till hennes fina placering som BIR BIG BIS-4 på utställning i Östergötland.

En FANTASTIK dag i Flyinge

Södra kennelklubben ordnade sin vana trogen sin valputställning. Den räknas till Sveriges största valputställning och samlade i år 750 valpar från alla raser. Det var 8 cairnvalpar med och från Caroqs deltog 3 valpar ur senaste kullen. Sigge blev BIM och Essie blev BIR, deras kullsyster Iza blev placerad som tvåa efter syrran, alla fick HP. De tävlade sen tillsammans i syskonklass

Vi kände alla att vi ville tävla vidare i finalerna senare då de gått så bra för samtliga. Först ut var syskonklassen dit där anmälts 30 grupper och där placerades vi som BIS-2. Sen var det dags för Essie att tävla mot de andra BIR vinnande terrierna om bäst i gruppen och vem vann, jo Essie blev BIG och senare placerades hon som BIS-5 av 750 deltagare🙂

*

Inför Växjöutställningen lastades bilen med Essie, Gunnar och Sussie. Essie blev BIR-valp av 3 stycken och blev även utplockad ibland 10 valpar (av ett 40 tal BIR valpar) i stora BIS finalen innan hon avtackades. Delad BIS-5 kändes mycket bra. Gunnar blev BH 3 och Sussie vann ungtikarna med excellent.

I flera år har några valpköpare bett att jag skulle ordna en egen träff för cairnägare i norra Skåne. Denna höst fick vi till ett datum och träffades utanför Kristianstad en mulen dag. Regn var lovat men vädrets makter var på vår sida tills vi satt oss i bilen för hemfärd. Det var en mycket härlig dag med drygt 20 glada personer som samlats med sina cairn.

Precis som övriga träffar runt om i Sverige så hade vi vår egen uttagning med ”snabbaste cairn” Vår egen mästare blev Axel Nilsson från Karlskrona. Tilja Petersson och Sigge Ericsson gnuggade geni-knölarna bäst i vår tipspromenad. Det tränades några agilityhinder och genomgång av kloklippning och lätt pälsvård. Därefter grillades det friskt av egen matsäck.

Efter några timmars trevligt umgänge så var vi alla nöjda med dagen men vi var alla eniga att detta var första träffen men absolut inte sista.

Essie fortsätter att hålla vad hon lovar. Denna gång ställdes hon på ”Blekingemästaren”  en inofficiell utställning med drygt 300 hundar. Även denna gång placerade hon sig som BIS-2 på andra  utställ-ningen i rad, ett fantastiskt resultat.

Caroqs Lush Life ” Essie” stannar på kenneln. På bilderna är hon 5 månader.

Hon provade lyckan på nordskånskas höstutstälning tillsammans med 220 andra hundar. Essie lyckades alldeles förträffligt genom att bli BIR BIG och BIS-2 valp

Caroqs Emelanin ”Roger” jobbade lite i somras och är nu stolt pappa och önskar sina  8 (!!)  valpar hos kennel TRIBUNS och blivande valpar hos kennel RIXANS ett stort ”LYCKA TILL” !!!!!

I september var det dubbelutställning i Skåne. Gunnar höll Caroqsfanan högt genom att  placera sig båda dagarna som BH3 och BH4

Gunnar gratulerar sina ”Värmlandspöjker” Hans son Happy Dust Bunnys Ronaldo ”Pugh” blev i Torsby, Junkk 1 samt BH 2 med reservcert. Månaden senare ställdes han på 2 inofficiella utställningar. Pugh blev båda gångerna BIR och BIG-valp samt BIS-2 på den ena. Dessutom blev en av Gunnars andra söner Caroqs Fichi ”Isac” BIR och BIG samt BIR och BIG-2 på utställ-ningarna.

”Kartläsaren” Benny har full kontroll på sitt arbete .