Kennel CAROQS

Kennel Caroqs

Hej!! Välkommen till min hemsida som handlar om

CAIRNTERRIER - "VÄRLDENS BÄSTA KOMPIS"

Jag heter Per Nilsson och bor sedan hösten 2000 i Kristianstad i norra Skåne. Jag är uppväxt med taxar i familjen och att jag själv skulle bli hunduppfödare stod klart redan vid tidiga barnaår, då jag släpade hem alla tänkbara djur till mina stackars föräldrar.

Jag har mellan -89 till -04 varit aktiv inom styrelsearbete i Cairnterrierklubben. Både som kontaktman för alla lokalavdelningar i Sverige samt ordförande i Stockholms lokalavdelning där jag bodde förut samt senast i Cairnterrierklubben Södra. Våren 2011 gick jag med i Cairnterrierklubbens styrelse igen och är ledamot och ingår i avelskommitten

Jag arbetar som lärare.

1981 köpte jag min första egna hund, men tyvärr var det en ras som hade stora problem med rassjukdomar och olyckligtvis även han. Han fick därför sluta sitt liv redan 1983.

Jag hade vid denna tidpunkt träffat på representanter för rasen cairnterrier och blivit fascinerad av deras psyke "en stor hund i litet format". Jag insåg att det var och fortfarande är en ras som räknas som en frisk och sund ras. De är av lagom storlek som är lätta att ta med sig. De hänger gärna med på långa promenader utan att kräva det. De fäller knappt hår, så valet var därför lätt, nästa ras skulle bli en Cairnterrier. Tiken Raskens Rocking Ronda kom till familjen redan -83 och det är hennes förtjänst att intresset för rasen sedan bara fortsatt 

En cairnterrier för mig är en sund och frisk ras som älskar allt och alla och visar det. En pratig, pussig och lagom busig kompis med glimten i ögat.

Naturligtvis arbetar jag efter och följer Cairnterrierklubbens avels-rekommendationer.

 Att man har utställningsmeriterade avelsdjur är varje seriöst arbetande uppfödares skyldighet och varje valpköpares rättighet. Jag önskar att ingen valpköpare köper en cairnterriervalp som inte kan rekommenderas av Cairnterrierklubbens valphänvisning 

1988 hade jag förmånen att få köpa min stamtik till kennel CAROQS, namnet kommer av CA = cairnterrier, RO = min första cairn: Raskens Rocking Ronda, Q = min först hund: Quintus. Tiken som kom att bli min stamtik var CH Tribuns Xanadu "Elin" som var e. CH Hjohoos Special Ewing Hjoing - u. CH Tribuns Nike.

Elin infriade direkt mina ideal på cairnterriern. Elin blev snabbt svensk utställningschampion (SUCH) och visade sig inte bara vara frisk, trevlig och exteriört snygg själv utan en mycket bra nedärvare. Hon lämnade certvinnande hundar i samtliga sina 4 kullar.

Jag har idag 6 hundar hemma som naturligtvis lever med mig överallt som rena familjemedlemmar. Elin fick hösten -03 avsluta sitt liv, men ett piggt och friskt liv i 15½ år är mycket bra på en hund. Hennes barnbarn CH Caroqs Erika Eleniak "Harriet" har även hon somnat in nu tyvärr. De hundar som annars har fortsatt kennelns avelsarbete efter Elin är Elins dotter CH Caroqs Farrah Fawcett "Lina" e. CH Rottrivers Battle Chief samt Elins barnbarn CH Caroqs Erika Eleniak "Harriet" e. CH Ess - o - Ess Indian Krasse - u. CH Caroqs Barbara Buch, så jag arbetar med 2 olika tiklinjer.

De som fortsätter mitt avelsarbete nu är Caroqs YouTube "Berit" som är linjeavlad på Elin med Lina som farmormor och Harriet som mormorsmormor. Caroqs Hitch The Bitch "Nellie" har Lina som farmorsmor

Avelsarbetet är det som jag tycker är det roligaste inom hunderiet. Att se valparna ligga tysta diande efter förlossningen efter kanske 1 års planering av kullen är värt mycket i mina ögon. Att få följa deras uppväxt och utveckling under åren är mycket värt.

Målsättningen är att föda upp friska, sunda och vackra cairnterriers som blir till glädje för alla människor både temperamentsmässigt och utseendemässigt.

 

Med vänlig hälsning
Per Nilsson
Din "Flash"-spelare behöver uppgraderas

För att se denna sida kan du Klicka här för att hämta den senaste versionen av "Flash" från Adobe. När installationen är klar kan du återvända hit och se sidan.

Om du ser det här meddelandet även om du har uppgraderat Flash så prova att stänga alla Internet Explorer-fönster, starta om och återvänd till den här sidan.